29 Μαΐου 2024
Reviews

Brixxtã – Against the Altars of Creation (Independent)

Μετά το “Nocturnal Necrosophik Mysteries” three way split με Noxulifer και Winter-Noxul και το “Force of the Luciferian Will” single τους, οι Brixxtā επιστρέφουν με το “Against the Altars of Creation” full length άλμπουμ τους στο γνώριμο raw black metal ύφος τους.

Βαδίζουν στα χνάρια του κλασσικού darkthrone ήχου, με γρήγορα ξεσπάσματα, αλλά και αργά, θανατερά σημεία. Η βάση τους είναι κλασσικό made in Norway riffing που εκτός από το black metal ύφος του, δεν διστάζει να κινηθεί ακόμα και σε heavy metal ή και punk φόρμες.

Πάω στοίχημα ότι το υλικό πρέπει να έχει ηχογραφηθεί ζωντανά και one take, αυτό γίνεται εύκολα αντιληπτό ειδικά από τα τύμπανα. Γενικά ο ήχος της κυκλοφορίας αναδεικνύει το raw ηχητικό στίγμα και την primitive ατμόσφαιρα που θέλει να πετύχει η μπάντα.

Οι λάτρεις του συγκεκριμένου ήχου πρέπει να τσεκάρουν οπωσδήποτε το υλικό. Εγώ τους γούσταρα πάντως, από το λογότυπο, μέχρι την band photo και φυσικά τη μουσική, δείχνουν την αγάπη τους και για τους Darkthrone και για το χύμα black metal γενικότερα. Τέτοιες μπάντες θέλουμε, δοσμένες σε αυτό που κάνουν!