23 Μαΐου 2024
Reviews

Bleeding Moon – The Ancient Forest Embraces Me (Realm of Void Productions)

Οι Σκιοδαίμων (Dark Messiah, Realm of Void, Chrismos, Haunting Scars) και Θνητός (Ladnah, Pompa Funebris), βρίσκονται πίσω από αυτή τη νέα μπαντα που με βάση την Φρανκφούρτη της Γερμανίας ξεκίνησε την πορεία της τον Μάιο του 2023.

Εδώ έχουμε το παρθενικό τους demo στο οποίο μας παρουσιάζουν τέσσερα κομμάτια παγανιστικού black metal, έντονα επηρεασμένα από το Ελληνικό black metal γίγνεσθαι.

Γρήγορες ταχύτητες και riffing με χαρακτηριστική τραχύτητα είναι τα βασικά στοιχεία τα οποία αποτελούν το starting point στο υλικό του demo. Πολύ καλή δουλειά έχει γίνει επίσης και στα φωνητικά τα οποία και θεωρώ δυνατό χαρτί εδώ.

Το ηχητικό στίγμα συγκροτημάτων όπως Order of the Ebon Hand, Agatus και Darkest Oath θα σας έρθει σίγουρα στο μυαλό από τις πρώτες ακροάσεις των κομματιών, καθώς θα κάνετε και εσείς τη σύνδεση με το Ελληνικό black metal του παρελθόντος. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως το σχήμα δεν ενσωματώνει στον ήχο του και στοιχεία που θα μας οδηγήσουν στην πομπώδη εκδοχή του black metal των καιρών μας, και εδώ θα ήταν άδικο να μη σημειωθεί πως τα σύνορα ανοίγουν και η ψαλίδα των επιρροών μεγαλώνει (από Taake μέχρι Windfaerer).

Όπως και να έχει εδώ έχουμε μια μπάντα που έχει καθορίσει το ηχητικό της στίγμα και το υλικό που βγάζει προς τα έξω και εμπνευσμένο είναι και σωστά δουλεμένο.

Ο πήχης ανέβηκε αρκετά ψηλά με το demo οπότε θα περιμένω ανάλογη συνέχεια σε άλμπουμ.