19 Μαΐου 2024
Reviews

Alterself – Virgin Sin (Independent)

Έπειτα από απουσία σχεδόν 5 ετών η αθηναϊκή thrash / death μπάντα Alterself, επανέρχεται στα δισκογραφικά δρώμενα της χώρας μας, με την κυκλοφορία του EP με τίτλο “Virgin Sin”.

To “Virgin Sin” σύμφωνα με την ίδια της μπάντα κυκλοφόρησε κατά κύριο λόγο ως φόρος τιμής της του συγκροτήματος στους οπαδούς του με αφορμή της επέτειο για την δεκαπενταετή ύπαρξη της μπάντας και γι’αυτό το λόγο προσφέρεται σε όλους δωρεάν μέσα από το επίσημο bandcamp της μπάντας.

Εμείς αφού ευχαριστήσουμε τη μπάντα για την προσφορά της αυτή, ευελπιστούμε με τη σειρά μας το συγκεκριμένο EP να αποτελεί και τον προάγγελο τους τρίτου full length album των Alterself (έχουν προηγηθεί τα “Seven Deadly Blessings” του 2013 και “Frost” του 2018), αφού στο άκουσμα του συγκεκριμένου EP ο ακροατής μπορεί να βρει εξαιρετικά ενδιαφέροντα στοιχεία.

Οι πρώτες τρεις συνθέσεις (“Half Life”, “Blind Art”, “Horrors Unborn”) θυμίζουν παραδοσιακό death metal (Obituary, Hypocrisy, πρώιμους Amon Amarth), αλλά φέρνουν στο μυαλό και άλλα ακούσματα όπως οι Possessed και οι Dark Angel.

Επόμενη σύνθεση μέσα στο EP είναι το “Reverie” μια ακουστική δημιουργία που με τις ανατολίτικες μελωδίες σου σε ταξιδεύει στη Μέση Ανατολή.

Το EP κλείνει με το προσωπικά αγαπημένο μου “A Nightmare Within a Dream”, μια μπαλάντα μέσα στην οποία από το πουθενά ξεπηδούν γυναικεία φωνητικά που δίνουν στη σύνθεση αυτό που χρειαζόταν για να κλείσει με τον καλύτερο τρόπο η συγκεκριμένη κυκλοφορία.

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα προσπάθεια των Alterself, η οποία ευελπιστούμε να έχει σύντομα και την ανάλογη συνέχεια.