27 Ιουλίου 2024
News

Νέα συλλογή διηγημάτων από τον Χρυσόστομο Τσαπραΐλη, εμπνευσμένη από το De Mysteriis Dom Sathanas των Mayhem

Ο Χρυσόστομος Τσαπραΐλης είναι υπεύθυνος για μια απο τις καλύτερες συλλογές λαογραφικών διηγημάτων τρόμου που έχουν κυκλοφορήσει στην χώρα μας, τις “Παγανιστικές Δοξασίες Της Θεσσαλικής Επαρχίας”, το οποίο είναι ακριβώς ότι λέει ο τίτλος, με έναν εξαιρετικό τρόπο γραφής.

Στην τρίτη συλλογή διηγημάτων του, αντλεί έμπνευση από έναν από τους σημαντικότερους δίσκους στην ιστορία του ακραίου ήχου, το De Mysteriis Dom Sathanas των Mayhem. Από το οποίο εκτός από τον τιτλο (De Mysteriis, εκδόσεις Αντίποδες) έχει δανειστεί και τους τίτλους των κομματιών για κάθε μία από τις ιστορίες που διηγείται, αντλώντας έμπνευση από τις θεματικές του.

Απο το οπισθόφυλλο του βιβλίου:

“Μυστικές λατρείες που αναβιώνουν, τελετουργικά που καλούν σκοτεινές θεότητες, επινοητές παραδόσεων που μπλέκονται στα δίχτυα των ίδιων τους των μύθων, χωριά που αρνούνται να αλλάξουν όνομα, κάμαρες δίχως πόρτες, γειτονιές με ιλιγγιώδη ρυμοτομία, κτίρια που κρύβουν μυστικά, ανύπαρκτοι δρόμοι, ανεπίδοτες επιστολές και στοιχειώματα οικοδομών. Ο Χρυσόστομος Τσαπραΐλης, στην τρίτη συλλογή διηγημάτων του, μετατοπίζει το πεδίο του τρόμου σε φανταστικά βαλκανικά τοπία και στις αθηναϊκές γειτονιές, επιστρατεύοντας τα εργαλεία του είδους για να ανοικειώσει το καθημερινό και να υπονομεύσει το συνηθισμένο.”

Βρείτε το βιβλίο εδώ.