27 Ιουλίου 2024
News

Έφυγε από τη ζωή ο Αλέξανδρος Πέρρος, δεν θα σταματήσει ποτέ όμως να ροκάρει στις καρδιές μας

Έφυγε από τη ζωή ο Αλέξανδρος Πέρρος, δεν θα σταματήσει ποτέ όμως να ροκάρει στις καρδιές μας μέσα από τα τραγούδια του, τις μουσικές και τους στίχους του. Η αγάπη του για την μουσική και τον ηλεκτρικό ήχο θα είναι πάντα ένα φωτεινό παράδειγμα για όλους.

Σαλονίκη και Προξένου Κορομηλά, δεκαετίες του ’80 και του ’90, τι να πρωτοπείς και τι να πρωτογράψεις. Για την πόλη, για την εποχή, για τα πρόσωπα και τις μουσικές.

Ναι, εκεί είχε ανοίξει και το Flip Side, το ροκ μαγαζί του μεγάλου Αλέξανδρου Πέρρου.

Ο Πέρρος υπήρξε αδιαμφισβήτητα μια σημαντική καλλιτεχνική μορφή της πόλης, αληθινός ροκενρολλάς, κι έχει βγάλει, πραγματικά, σπουδαία μουσική.

Πρωτοέπαιξε στο ιστορικό Berlin με τους Crazy Legs το 1981, συμμετείχε σε διάφορα σχήματα, αλλά η γνωστή μπάντα του ήταν οι Lone Stars.

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε μια πραγματικά εκρηκτική εμφάνισή τους, στο γαλλικό Festival Europe D’Art του 1993, από την εποχή που το γκρουπ ήταν στα καλύτερά του και στεκόταν επάξια σε διεθνές επίπεδο χωρίς να έχει να ζηλέψει απολύτως τίποτε από ξένα συγκροτήματα:

Μαζί με τους Lone Stars, o Αλέξανδρος Πέρρος έχει ζεστάνει το σανίδι για θρύλους όπως οι The Stranglers, οι The Godfathers και οι Dr Feelgood, των οποίων ο εμβληματικός μπροστάρης -μακαρίτης πλέον κι αυτός- Lee Brilleaux δήλωσε, μετά το live του 1990:
«Δεν περίμενα ποτέ να υπάρχει μια τόσο καλή μπάντα στην Ελλάδα κι ένας τόσο χαρισματικός frontman όπως ο Αλέξανδρος Πέρρος».

Και όμως υπήρχε!

Και δεν πρέπει ποτέ να τον ξεχάσουμε.

Το garage, το rockabilly, το rock n roll μα κι όλη η αληθινή, ηλεκτρική μουσική που βγαίνει μέσα από τα σώψυχα ενός ανθρώπου, σού χρωστούν πολλά Αλέξανδρε

– σε ευχαριστούμε για όλη τη μουσική που χάρισες στη ζωή και την πόλη της Θεσσαλονίκης μα και σε ολόκληρο τον πλανήτη!

Θα σε θυμόμαστε για πάντα.

Φώτο: palmosnews.gr