7 Οκτωβρίου 2024
Reviews

Powercross – Abyss of Knowledge (Single)

Νέα μπάντα για τον βιρτουόζο κιθαρίστα Σπύρο Ρίζο. Δεν περιμένετε από εμένα να σας πω για αυτόν. Τα χιλιόμετρα που έχει γράψει είναι πολλά, με ακόμα περισσότερα σχήματα. 

Έχω πάντως δύο πράγματα να μοιραστώ για το πρώτο δείγμα γραφής της μπάντας, για την οποία έχουμε γράψει και εδώ, οπότε οι μη γνωρίζοντες πάρουν σύνδεσμο και ενημερώνονται για το who is who.

Αυτό λοιπόν που μου κέντρισε περισσότερο το ενδιαφέρον στο “Abyss of Knowledge” , το πρώτο single από το “The Last Empire”, το επερχόμενο ντεμπούτο των Powercross, είναι η μαεστρία των εναλλαγών.

Ενώ η μπάντα θέτει ένα ξεκάθαρο starting point που έχει κλασσικό heavy metal προσανατολισμό εν τούτοις αναπτύσει την σύνθεση με τόσο έξυπνο και into the point τρόπο, που όταν πλέον φτάνει στο ξεκάθαρο κρεσέντο της -το ρεφραίν- έχει ήδη απογειωθεί αξιοποιώντας στο έπακρο την ευρωπαϊκή power metal φόρμα. Μεγάλη μπάλα σου λέω.

Τον Μπρίτσα είχα καιρό να τον ακούσω σε τέτοια κέφια. Μελωδίες, ερμηνεία και συνοχή με το overall vibe του κομματιού, όλα στο κόκκινο.

Το σόλο του Ρίζου το βάζω και το ακούω στο repeat ξανά και ξανά και παρακαλώ τον καλό power metal θεούλη να έχει όλο το άλμπουμ τέτοια έπη, σαν αυτό εδώ το πρώτο single.

Ο πήχης είναι ψηλά. Για να δούμε.