21 Σεπτεμβρίου 2024
Featured Reviews

InnerWish – Sea of Lies (Single)

Μετά το Cut of the Blind που παρουσιάστηκε πριν ένα μήνα, εδώ, ήρθε η ώρα για το δεύτερο δείγμα δουλειάς της μεγάλης επιστροφής των InnerWish.

Αυτή τη φορά έχουμε το δεύτερο στο tracklist του άλμπουμ τραγούδι, το βαθιά συγκινητικό και ταυτόχρονα σαρωτικό, Sea of Lies. Σπουδαία η συμμετοχή του Hansi Kürsch στα φωνητικά, φτιάχνοντας ένα πραγματικά αξιοζήλευτο ντουέτο με τον George Eikosipentakis.

Η θεματολογία του αφορά στο προσφυγικό δράμα, με επίκεντρο τα μεγάλα θύματά του, τα παιδιά. Το συγκρότημα αναφέρει:

«Δεν ήταν, αλλά έγινε ‘το τραγούδι του Hansi! Και πώς να μην γίνει αυτό, αφού ο Hansi Kürsch το ευλόγησε με τη φωνή του! Λατρεύουμε τα τραγούδια 6/8, βγαίνουν εντελώς φυσικά για εμάς και αυτό μπορεί να είναι το καλύτερό μας μέχρι σήμερα! Η στιχουργική, έχει να κάνει με ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της εποχής μας, τη μετανάστευση, μέσα από τα μάτια ενός παιδιού, που αφήνει το σπίτι και τη ζεστασιά του για έναν άγνωστο προορισμό και μέλλον, μάλλον σκοτεινό. Τα εμπόδια, οι εικόνες, οι σκέψεις. Όλα, μέσα από τα μάτια και το μυαλό αυτού του παιδιού. Μερικές φορές οι άνθρωποι παραβλέπουν αυτή την κατάσταση, ίσως πιστεύοντας ότι δεν τους επηρεάζει ή ότι απέχει πολύ από το μέλλον τους. Απέχει όμως, τελικά; Ποιος είναι ο επόμενος στη σειρά; Τα παιδιά είναι το μέλλον. Τούς αξίζει ολόκληρος ο κόσμος. Τίποτα λιγότερο.»

Θερμά συγχαρητήρια για την στιχουργική ευαισθησία προσέγγισης ενός τόσο σοβαρού κοινωνικού ζητήματος. Ανάλογα προσεγμένη κι η μουσική υπόσταση του single, καθώς έχουμε ένα επικών διαστάσεων, ευθύ μα δυναμικότατο heavy/power τραγούδι, που χαράσσεται ανεξίτηλα στη μνήμη.

Περιμέναμε οκτώ μακρά χρόνια, αλλά οι InnerWish μάς επιβραβεύουν, κάνοντάς μας πραγματικά να ανυπομονούμε για την κυκλοφορία του Ash of Eternal Flame.