20 Σεπτεμβρίου 2024
Reviews

Convex Model – In Human Hives (Records DK)

Οι Θεσσαλονικείς Convex Model επιστρέφουν μετά από τέσσερα χρόνια, με το τρίτο στούντιο άλμπουμ τους, In Human Hives, μια ουσιαστικά ανεξάρτητη κυκλοφορία που ηχεί στο γνώριμο ύφος της μπάντας μα ταυτόχρονα, πιο περίτεχνη σε συνθέσεις και πλουσιότερη σε ενορχήστρωση σε σύγκριση με τις προηγούμενες δουλειές τους.

Ο ιθύνων νους και ιδρυτής του συγκροτήματος, Nick MaldororKapantzakis, πρώην μέλος των Human PuppetsDislocation Genders και του συνεργατικού πρότζεκτ Plexiglas (Human Puppets & Dr. Kernkrach), συνεχίζει να παίζει synth και να χαρίζει τη φωνή του στο συγκρότημα, μαζί με την Eleni Tzouna που εκτός από synth, στο νέο άλμπουμ παίζει επίσης ηλεκτρική κιθάρα, φλάουτο και σαξόφωνο. Σταθεροί στο σχήμα από την πρώτη κιόλας κυκλοφορία, ο George MayoPapadopoulos στο μπάσο και ο Kyriakos Tsakalidis στα τύμπανα.

Η αναλογική τεχνολογία παραμένει, ενώ τα φυσικά όργανα σε συνδυασμό με τον ηλεκτρονικό ήχο, μάς χαρίζουν το μοναδικό μουσικό αποτέλεσμα των Convex Model, που τούς έχει καθιερώσει ως μία ιδιαίτερη κι αξιολογότατη μπάντα του χώρου.

Τους υπέροχους στίχους με την ξεχωριστή αιχμηρότητα μα και την βαθιά εσωτερικότητα, έγραψε και πάλι η Stavroula StaviTsiara, με τη συνδρομή του Nick K. σε δύο τραγούδια (Nothing is Realκαι Vagabond), ενώ στα “Σ’ ένα Δωμάτιο του Χτες” -η πρώτη σύνθεση της μπάντας με ελληνικό στίχο- και το Happy Slaves που κλείνουν τον δίσκο, οι στίχοι είναι αποκλειστικά του δεύτερου.

Ο δίσκος διακατέχεται από μια post punk μελαγχολία που έχει συχνά ξεσπάσματα, δίκαιου θυμού και πικρής ματαιότητας, με το synth wave ύφος να προσφέρει ιδανικό μουσικό όχημα για ένα αστικό ταξίδι στις ανθρώπινες συναισθηματικές ερημιές μα και νοητικές αναζητήσεις.

“Κλεισμένη ξανά σ’ ένα δωμάτιο του χτες

Σε κέρινα χέρια ζωγραφίζεις πληγές

Κι όταν τη θλίψη τη διώχνει ο πανικός

Σκάβεις στο σώμα σου να βρεις ένα φως

Πληγές, ζωγραφίζεις πληγές

Πληγές, ζωγραφίζεις πληγές

Πληγές, ζωγραφίζεις πληγές”

Έντεκα τραγούδια, έντεκα ιστορίες που οι Convex Model αφηγούνται με θάρρος, πόνο και πείσμα, ενάντια σε κουραστικές και κουρασμένες τυπικότητες, επιμένοντας σε μια αυθεντική undergound έκφραση που κουβαλά τις τελευταίες έστω ικμάδες δύναμης της ώστε να λαχταρίσουμε και πάλι μια ζωή αληθινή, και να πάψουμε να κρυβόμαστε στις ανθρωποκυψέλες μας.

Yellowed books and cigarettes

To get me through the ride

In noisy human hives

I can no longer hide”

Το In Human Hives κυκλοφόρησε στις 9 Σεπτεμβρίου από την Records DK, ψηφιακά και σε δύο εκδόσεις βινυλίου.