19 Σεπτεμβρίου 2024
Extras Featured

1ο AXD Rock Festival, 14/09/2024, Πάρκο Αλτιναμάζη, Αλεξανδρούπολη, Ira Deorum, Indominance, Morra, Silent Fun

Στις 14 του Σεπτέμβρη, έλαβε χώρα στην Αλεξανδρούπολη το 1ο AXD Rock  Festival, στο υπαίθριο θέατρο στο πάρκο Αλτιναμάζη.

Έτσι η Αλεξανδρούπολη μπήκε ξανά στον χάρτη τον περιφερειακών festivals, υποδεχόμενη 4 μπάντες από την τοπική σκηνή.

Η είσοδος ήταν ελεύθερη και στον χώρο υπήρχε κουμπαράς για την ενίσχυση του Συλλόγου Αυτιστικών Έβρου, “Άγιος Βασίλειος ” ο οποίος γέμισε, δείχνοντας ότι πέρα από κάθε προκατάληψη οι φίλοι του σκληρού ήχου, έχουν την ποιότητα και την ενσυναίσθηση να συμβάλουν με τον οβολό τους, όταν πρόκειται για καλό σκοπό.

Λίγο πριν τις 20:00 φτάσαμε στο χώρο του festival και εντύπωση μου προκάλεσε ο αρκετός κόσμος που ήταν ήδη συγκεντρωμένος στον χώρο! Άτομα από κάθε γωνιά της Θράκης, από Καβάλα, αλλά και από μακριά συγκεντρώθηκαν για να στηρίξουν την προσπάθεια!

Το ρολόι έδειχνε 20:15 όταν οι Silent Fun έδωσαν το εναρκτήριο riff για να ξεκινήσει η γιορτή. Πρόκειται για ένα μουσικό τρίο, με rock καταβολές και αγάπη στο grunge και στο alt rock. Η μουσική τους είναι μπολιασμένη με ατμοσφαιρικά περάσματα και όμορφα groovy riffs. Μπορώ να πω ότι το σχήμα ήταν ιδιαίτερα δεμένο και διασκέδασε την κάθε στιγμή του χρόνου που είχαν στην διάθεση τους! Το κοινό από κάτω έδειξε να διασκεδάζει και να επευφημεί, με την μπάντα να ανταποδίδει, δίνοντας τον καλύτερο εαυτό της. Τι υπέροχος τρόπος για να ξεκινήσει η βραδιά.

Για την συνέχειά, την σκυτάλη έλαβε η μπάντα των Morra, η οποία έκανε την παρθενική τη εμφάνιση στο σανίδι! Η extreme πρόταση της βραδιάς, λοιπόν αφού η μπάντα είναι βουτηγμένη στο Death Metal με μια μελωδική προσέγγιση.

Βέβαια δεν έλειψε η black στιγμή της βραδιάς, όταν η μπάντα με την βοήθεια του Πέτρου Ατζίκα, ο οποίος ήταν ένας (αν όχι ο) από τους βασικούς υπεύθυνους για την διεξαγωγή του festival, διασκεύασαν το King of a Stellar War των Rotting Christ.

Το set ξεκίνησε με το Pursuit of Vikings των υπερβόρειων θεών Amon Amarth. Το όποιο άγχος, τραγούδι με το τραγούδι εγκατέλειπε την μπάντα, η οποία σε κάθε χτύπημα του ταμπούρου, σε κάθε riff της κιθάρας, σε κάθε καλπασμό του μπάσου κέρδιζε αυτοπεποίθηση και άνοιγε τα φτερά της χαρίζοντας μας γερές δώσεις μεταλλικής ευτυχίας . Ο κόσμος από κάτω συνέβαλε και αυτός με τις επευφημίες του και με το συνεχές κοπάνημα του. Ο δε frontman Σωτήρης, έδωσε ένα συγκλονιστικό performance φορτίζοντας συναισθηματικά τις ερμηνείες του. Οι Morra μας συστήθηκαν με ένα set βασισμένο σε διασκευές αλλά και 3 δικά τους τραγούδια και εμείς ανυπομονούμε να τους ξαναδούμε.

Οι Indominance τα τελευταία χρόνια χτίζουν βήμα βήμα, σταθερά το brand και την πορεία τους. Με συνεχή παρουσία στα social, με δικό τους υλικό αλλά και με διασκευές ατενίζουν το μέλλον με περίσσεια αισιοδοξία και καλά κάνουν, λέω εγώ! Ήρθε λοιπόν η ώρα για την πρώτη τους εμφάνιση. Εμφάνιση, η οποία δικαιολόγησε απολύτως το όνομα της μπάντας, αφού κυριάρχησαν στο σανίδι. Έχοντας στις τάξης τους έναν φοβερό Axeman, τον Κυριάκο Μπουλουμπαση, παρέδωσαν ένα πανέμορφο set list από pure Heavy metal όπως πρέπει να παίζεται στις μέρες μας. Με μπόλικες δώσεις Shredding, αλλά χωρίς υπερβολές και φανφάρες, μπασογραμμές στιβαρές από τον Κώστα , drumming αχαλίνωτο και ερμηνείες στα φωνητικά που ξεχείλιζαν συναίσθημα. Ακούσαμε και την διασκευή στο Starvation των θεών Socrates, κατά την διάρκεια το οποίου αποδόθηκε ο απαραίτητος φόρος τιμής τόσο στον Τιτάνα της κιθάρας Γιάννη Σπάθα, όσο και στο εμβληματικό αυτό συγκρότημα. Η μπάντα καθόλη την διάρκεια του set έδειξε συγκεντρωμένη και με μεγάλη αυτοπεποίθηση! Εξαιρετική και πολλά υπόσχεση εμφάνιση!

Την βραδιά έκλεισαν οι Ira Deorum. Μια μπάντα με γυναικεία φωνητικά, με ένα μίγμα συμφωνικού/ ατμοσφαιρικού metal, με αρκετά power και prog στοιχεία. Με πολεμική θεματολογία, παιάνισαν για περίπου μια ώρα μεταφέροντας σε πεδία μαχών, αλλά και σε βιβλικές ιστορίες ή ακόμη και σε σελίδες παραμυθιών. Η μπάντα έπαιξε σχεδόν χωρίς σταματημό, διψώντας για μουσική. Οι συνθέσεις τους όμορφα ενορχηστρωμένες, με το συγκρότημα να απλώνει την μουσική τους σε κομμάτια με μεγάλη διάρκεια, τα οποία όμως δεν φλυαρούσαν ούτε κούραζαν. Τα δε φωνητικά της Νεφέλης, μπορώ να πω ότι ήταν μαγευτικά! Η φωνή της μας ταξίδεψε, ενώ όπου χρειάστηκε η έκταση των χορδών της άγγιξε τον ουρανό. Η μπάντα καθόλη την διάρκεια του performance της διατήρησε στενή επαφή με το κοινό, ζητώντας συνεχώς την συμμετοχή του. Ένα κοινό που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα! Ιδιαίτερες στιγμές της βραδιάς, ένα τραγούδι από το επερχόμενο EP του σχήματος, βασισμένο στην αποκάλυψη του Ιωάννη και τους 4 καβαλάρηδες, το οποίο ακούστηκε εξαιρετικό στα αυτιά μου, αλλά και ένα κομμάτι εμπνευσμένο από υπέροχο παραμύθι της Jeanne-Marie Leprince de Beaumont, -Η πεντάμορφη και το τέρας-. Γενικά, οι Ira Deorum έδωσαν μια φοβερή εμφάνιση που εντυπωσίασε! Περιμένουμε και παρακαλούμε την μπάντα να δημοσιεύσει περισσότερο υλικό γιατί πραγματικά αξίζουν την προσοχή μας! Άψογοι.

Κλείνοντας, να πω ότι η προσέλευση του κόσμου ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Ελπίζω ο θεσμός, να ωριμάσει και να μεγαλώσει, αργά αλλά σταθερά και να γίνει θεσμός! Ώστε να αποκτήσει ο Έβρος ένα σταθερό festival, που θα αποτελέσει πόλο έλξης για τους απανταχού φίλους του σκληρού ήχου!

Συγχαρητήρια στην διοργάνωση για την προσπάθεια, τις μπάντες, αλλά και στον κόσμο που στήριξε.