19 Σεπτεμβρίου 2024
Reviews

Hope Behind the Hills – The Philosophical Strife (Single)

Θετικότατη είναι η εντύπωση που αποκόμισα από το πρώτο single της νεοεμφανιζόμενου black metal σχήματος, Hope Behind the Hills, με έδρα την Στερεά Ελλάδα

Το “The Philosophical Strife” είναι το αρχικό δείγμα από το επερχόμενο ντεμπούτο άλμπουμ του συγκεκριμένου one man project, που θα κυκλοφορήσει τον Νοέμβρη από την Hellenic Metal World.

Το μεγαλύτερο μέρος των κιθσριστικών θεμάτων τους με πήγαν κατευθείαν στα 90ς θυμίζοντας μου έντονα για κάποιο λόγο το “Dark Medieval Times” των Satyricon ή τις δουλειές των Ringare που αν και μπάντα των καιρών μας, τρέφεται από τα 90ς.

Εξαιρείται το τρίτο θέμα που ντύνει το πρώτο κουπλέ το οποίο με πηγαίνει έντονα σε πιο σύγχρονες επιρροές και πιο συγκεκριμένα στο Ελληνικό ρεύμα που ξεκίνησαν σχήματα όπως οι Human Serpent.

Το κάδρο του σήμερα ανοίγει διάπλατα και με τα φωνητικά, τα οποία μέσα στην ακρότητα τους και τον aggressive χαρακτήρα τους, γίνονται trademark και βάζουν φλεγόμενη σφραγίδα στη σύνθεση. Ναι τέτοιου είδους φωνητικά στο μεταίχμιο του growl τα συναντάμε κυρίως σε σύγχρονες black metal μπάντες.

Το κομμάτι έχει κυμαινόμενη δυναμική η οποία κορυφώνεται μέτρο με το μέτρο και εκεί που περιμένεις το απόλυτο κενό, μετά το τελικό κρεσέντο, έρχεται ο ακουστικός επίλογος και σε λυτρώνει σχεδόν απρόσμενα. Από τα αγαπημένα μου parts της σύνθεσης πρέπει να πω.

Έχω μεγάλη περιέργεια να ακούσω αν ολόκληρο το ντεμπούτο τους θα κινείται σε μοτίβα παρόμοια με όσα αναλύθηκαν παραπάνω.

Κάτι εξαιρετικά ενδιαφέρον συμβαίνει εδώ.