16 Οκτωβρίου 2024
News

Το Poltergeist Festival επιστρέφει στην Αθήνα

Μετά την επιτυχία που είχε τον Ιούλιο το POLTERGEIST FESTIVAL, επιστρέφει τον Νοέμβριο με έξι συγκροτήματα της Αθηναϊκής σκηνής που θα βάλουν στην πρίζα τον κόσμο για ένα ολόκληρο Σαββατοκύριακο.

POLTERGEIST FESTIVAL II λοιπόν.

Ο χώρος που θα το φιλοξενήσει είναι το LEVEL 69 (Σολωμου 69, Μοσχάτο).

Η πρωτοτυπία του POLTERGEIST είναι πως η σειρά εμφάνισης των καλλιτεχνών, θα κληρωθεί την ώρα του soundcheck.

Δεν υπάρχουν μεγάλα και μικρά ονόματα για το POLTERGEIST FESTIVAL.

Όλοι είναι ίσοι και την σειρά την καθορίζει η κληρωτίδα μια ώρα πριν ανοίξουν οι πόρτες.

Γι αυτόν τον λόγο, οι παρακάτω πληροφορίες σχετικά με τα συγκροτήματα, δίνονται με αλφαβητική σειρά.

Μιας και η Δευτέρα είναι εργάσιμη, η ώρα έναρξης της Κυριακής θα είναι μια ώρα νωρίτερα από του Σαββάτου.

ΣΑΒΒΑΤΟ 23 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Οι πόρτες θα ανοίξουν 9ΜΜ

A MONKEY SHINE

Είναι ένα 6μελες alternative rock συγκρότημα από την Αθήνα με επιρροές από swamp/blues rock, 90s grunge and alternative rock music με στοιχεία από indie, ambient/dream rock, trip hop, slowcore και όχι μόνο.

Το concept και κάποιες συνθέσεις για το πρώτο άλμπουμ με όνομα “Altered State” ξεκίνησε από την Νέα Ορλεάνη από τον creator / songwriter / lyricist και μπασίστα της μπάντας τον Γιώργο Τόλια που έζησε εκεί για 2 χρόνια.

Το ξεκίνημα της μπάντας έγινε στην Αθήνα αρχικά σε συνεργασία με τον πιανίστα Νικόλα Σπηλιωτόπουλο και τον κιθαρίστα Άκη Γιαννηκόπουλο.

Τα κομμάτια του άλμπουμ και οι στίχοι του θίγουν θέματα όπως την απώλεια αγαπημένων προσώπων, την σημασία και την δύναμη της αγάπης, προσωπικές εμπειρίες από τη Νέα Ορλεάνη και το Mississippi καθώς και ιστορίες από τους κατοίκους εκεί, road trips in the American South, την απόγνωση και αποξένωση, τα υπαρξιακά ερωτήματα που μας ακολουθούν, την καθημερινή μάχη για επιβίωση, την δύναμη της φιλίας, τις δύσκολες καθώς και τις σκοτεινές αλλά και τις χαρούμενες στιγμές της ζωής.

Όπως λέει και ο τίτλος Altered State, το ντεμπούτο άλμπουμ “tries to challenge the notion of changes throughout our lives”.

Το τραγούδι Audiotrip έγινε σε συνεργασία με τον master bluesman Duke Garwood (Mark Lanegan’s soul brother) στη φωνή και είναι αφιερωμένο στη μνήμη της μητέρας του μπασίστα Γιώργου Τίλια και επίσης to all the beloved departed.

Το άλμπουμ κυκλοφόρησε ψηφιακά το Μάρτιο του 2024 στο YouTube και σε πολλές ψηφιακές πλατφόρμες (Spotify, Tidal, iTunes, etc. ) καθώς θα κυκλοφορήσει και σε βινύλιο μέχρι το τέλος του 2024 από την Walnut Entertainment Records σε limited release.

Line Up:

Vocals: Konstantinos Tziavos

Guitar: Akis Giannikopoulos

Guitar: Vasilis Dimitrakopoulos

Piano/Keys: Nikolas Spiliotopoulos

Bass: George Tolias

Drums: Konstantinos Athanasatos

Για να κρατήσετε επαφή:

YOUTUBE – https://youtu.be/_7x6R8z_4xc

OFFICIAL SITE – Δες εδώ.

SPOTIFY – open.spotify.com/album/6H3qlNgEcLlqF0m2WSC8tc

BANDCAMP – https://amonkeyshine.bandcamp.com/album/altered-state

FACEBOOK – https://www.facebook.com/amonkeyshineproject/

 

DIESEL CINDY

Ένα μουσικό σχήμα που δημιουργήθηκε στην Αθήνα μέσα στο 2022.

Ωμός ροκ ήχος, fuzzy κιθάρες πλαισιωμένες από ένα δυνατό rhythm section σε συνδυασμό με αγγλικό στίχο έχουν ως αποτέλεσμα κομμάτια που φέρνουν στο νου αγαπημένες garage μελωδίες θυμίζοντας 60s έως 90s ακούσματα, περιγράφοντας εικόνες από αυτά που ζήσαμε, ζούμε και θα δούμε.

Τα μέλη των Diesel Cindy υπήρξαν παλαιότερα σε μπάντες όπως οι One Man Drop, Vibratore Bizarro, Delightful, Tuxedo Conspiracy, Edgar Allan Band, Tsiri Band, Blame Canada, Syde, Quake, Serpent ενώ κάποιοι είναι  παράλληλα ενεργοί στους Headquake και The Same River. Όλοι τους έχουν περιοδεύσει στο παρελθόν ανά την Ελλάδα.

Η ένωση των τεσσάρων μελών κάτω από το όνομα Diesel Cindy έφερε σαν αποτέλεσμα το πρώτο τους άλμπουμ με τίτλο “Spill The Dirt” το οποίο κυκλοφόρησε το Νοέμβρη του 2023 απο την Sound Effect Records ( Αθήνα ) αποσπώντας ήδη θετικές κριτικές.

Line up:

Lee – vocals, rythm guitar

Red – lead guitar

Gabriel R – bass

Fivos Flat – drums, percussion

Για να κρατήσετε επαφή:

OFFICIAL SITE: https://dieselcindy.com/

 

PENNY DREADFULL

Οι Penny Dreadful δημιουργήθηκαν τον Μάρτιο του 2010 από μια παρέα φίλων που ένιωσαν την ανάγκη να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να πειραματιστούν, με βασικό μουσικό άξονα το rock ‘n’ roll.

Το γκρουπ πήρε το όνομά του από το ομώνυμο είδος των βρετανικών αναγνωσμάτων του 19ου αιώνα, τα οποία κόστιζαν μία πένα, ενώ η θεματολογία τους στρεφόταν γύρω από ιστορίες φρίκης και γοτθικού τρόμου.

Με επιρροές ανάμεσα στην αυστραλέζικη και την αμερικανική εναλλακτική σκηνή αλλά και με ξεκάθαρες αναφορές στο Post Punk, το Garage και το Noise Rock, ο κιθαριστικός ήχος των Penny Dreadful είναι ηλεκτρικά φορτισμένος μα συγχρόνως σκοτεινός και ταξιδιάρικος, προσκαλώντας το ακροατήριο σε μια μυσταγωγική ακροβασία ανάμεσα στο φως και το σκοτάδι, άλλοτε με βρόμικους ήχους και χαλασμένα blues riffs, άλλοτε με καταραμένες μελωδίες πνιγμένες στους ήχους του βιμπράτο, με συνθέσεις εμπνευσμένες από την ατμόσφαιρα των Spaghetti Western, τις ταινίες του Jarmusch και τα παραληρηματικά ντοκιμαντέρ του Werner Herzog.

Από το 2010, η μπάντα έχει ροκάρει σε όλες τις μικρές και μεγάλες αθηναϊκές σκηνές αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα, παρέα με τους Fuzztones, Troggs, Last Drive, Thee Holy Strangers και άλλους, ξεσηκώνοντας κάθε φορά το κοινό με τον ηλεκτρισμό και την έντονη σκηνική παρουσία της.

Line Up:

Γιάννης Καλιφατίδης: φωνή, κιθάρα

Γιάννης Ψιμόπουλος: τύμπανα

Πάνος Τομαράς: μπάσο

Για να κρατήσετε επαφή:

FACEBOOK – https://www.facebook.com/pennydreadfulathens/

BANDCAMP – https://pennydreadful1.bandcamp.com/

YOUTUBE – https://www.youtube.com/user/pennydreadfulathens

ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Οι πόρτες θα ανοίξουν 8 ΜΜ

 

ART TELEPATHS

Οι ART Telepaths επεξεργάζονται μελωδίες και ρυθμούς dark alternative post-punk.

Παίρνουν σαφή θέση και στάση στην κοινωνική κατάσταση των καιρών, έχοντας  θεματολογικά επίκεντρο τον Άνθρωπο και νιώθουν δίπλα σ’ αυτούς που προσπαθούν να κρατήσουν ζωντανή την Ψυχή τους, τα Όνειρά τους, αλλά και την Έκφρασή τους, προσβλέποντας σε ένα καλύτερο μέλλον, παρά την δυστοπία της εποχής.

Δημιουργήθηκαν στο τέλος το 2013 σαν Studio Project από τον Γιώργο Σκαρλάτο (ex-Magic de Spell) και κυκλοφόρησαν ένα EP με τίτλο “Heaven Up There ! …Red Carpets Down Here…” (Geheimnis Records).

Οι ART Telepaths διαμορφώθηκαν το 2019 ως live μπάντα και κυκλοφόρησαν το 2ο EP με τίτλο “FREAK-ΟΝΕΙΡΑ” (B-otherside records), όπου ξεχωρίζει η punk διασκευή στην αυτοβιογραφική “Σχιζοφρενοβλαβίωση” του Νικόλα Άσιμου, που αποτελεί και το 1ο video clip της μπάντας, αποτέλεσμα της συνεργασίας με τον σκηνοθέτη Ηλία Μωραΐτη.  Η παρουσίαση της δουλειάς αυτής έγινε σε μια YouTube streaming Διαδικτυακή Πρόβα..

Οι ART Telepaths ήδη ετοιμάζουν την κυκλοφορία double single, με τα τραγούδια Χωρίς Φόβο (σε ποίηση Ιάσωνα Σταυράκη) & Ονειροπωλείο.

 

Line Up:

Γιώργος Σκαρλάτος – μπάσο & φωνή

Στάθης Παπανδρέου – τύμπανα

Παρασκευάς Θεοδωράκης – κιθάρα & φωνή

 

Για να κρατήσετε επαφή:

BANDCAMP – https://arttelepaths.bandcamp.com/releases

FACEBOOK – https://www.facebook.com/profile.php?id=100063458829619

YOUTUBE –  https://www.youtube.com/channel/UCALz1cmAFBfoHIF13lbS_bw

 

HARMONY DOMINION

Αναμειγνύοντας στοιχεία Electronica , pop και Post-Rock, το συγκρότημα δημιουργεί ένα στυλ μουσικής που ζει από τα συναισθήματά του, ξεφεύγει από τα συμβατικά πρότυπα και δημιουργεί έτσι το δικό του ήχο. Ο στόχος τους είναι σαφώς καθορισμένος: Συγκινητική σύνθεση τραγουδιών και εκφραστικές ατμόσφαιρες. Οι Harmony Dominion και η μουσική τους ανοίγουν το δρόμο σε ένα πειραματικό μουσικό σύμπαν. Από τότε που ένωσαν τις δυνάμεις τους το 2020, τα μελη των Harmony Dominion δημιουργούν ένα μωσαϊκό ήχων και λέξεων.

Line Up:

Όλγα Λάσκαρη φωνή

Αλίντα Πετρουλάκη φωνή , κρουστά

Γιάννης Νίκας κιθάρα ,φωνητικά

Νίκος Καββαδίας τύμπανα ,backing tracks

Δημήτρης Λάσκαρης keyboards, φωνητικά

Κώστας Χατζησταματάκης μπάσο, backing tracks, κιθάρα, φωνή.

 

Για να κρατήσετε επαφή:

YOUTUBE – https://youtube.com/@harmonydominion?si=vfsZB4sf3E1vbhV5

 

NEW ZERO GOD

Οι New Zero God σχηματίστηκαν τον Μάρτιο του 2006 από τον Mike Πούγουνα και μέλη που έπαιζαν μαζί του, στα συγκροτήματα Flowers of Romance, και Nexus.

Μέχρι σήμερα το συγκρότημα έχει ανοίξει τις συναυλίες για τους Αμερικάνους Christian Death τους Άγγλους Legendary Pink Dots και τον θρυλικό Βρετανό μουσικό Andi Sex Gang (των Sex Gang Children) ενώ συχνά-πυκνά ασχολείται μαζί τους ο διεθνής μουσικός τύπος.

Οι  New Zero God έχουν κυκλοφορήσει τέσσερα ολοκληρωμένα studio αλμπουμ, δύο mini αλμπουμ (το ένα ηχογραφημένο ζωντανά σε συναυλία τους στην Ιταλία), δύο 7” singles και δύο digital singles με Ελληνικές και ξένες εταιρίες.

Aκόμα έχουν συμμετάσχει σε πολλές συλλογές του εξωτερικού, ενώ το τραγούδι τους “Kiss The Witch” ανέβηκε για δυο μήνες στα 10 πρώτα των Αγγλικών Gothic charts.

Αυτή την εποχή ηχογραφούν το πέμπτο studio άλμπουμ τους το οποίο θα κυκλοφορήσει το 2025.

 

Line Up:

Mike Πούγουνας – Vocals

Παναγιώτης Αρσένης – Κιθαρα

Μιχάλης Σεμερτζόγλου – Μπάσο

Γιάννης Ψιμόπουλος – Drums

 

Για να κρατήσετε επαφή:

BANDCAMP – https://newzerogod.bandcamp.com/music

FACEBOOK –  https://www.facebook.com/NewZeroGod

YOUTUBE – https://www.youtube.com/user/newzerogodgr