20 Ιουλίου 2024
Reviews

The Usurper – Of Fire and Soul (Independent)

Τον τελευταίο καιρό η Θεσσαλονίκη έχει δώσει πολλά και καλά δείγματα extreme metal και το EP των The Usurper μπαίνει άνετα σε αυτή τη λίστα.

Η μπάντα έχει ξεκάθαρα το thrash metal σαν τη βάση στον ήχο της και μάλιστα αν στήσουμε προσεκτικά αυτί, θα βρούμε στοιχεία που παραπέμπουν και στην bay area και στη γερμανική σχολή. Και για να γίνω πιο συγκεκριμένος, το riffing τους είναι αυτό που ενώ ακούγεται αρκετά συμπαγές και στιβαρό, μπορεί με μεγάλη μαεστρία να αποκτήσει μια πιο razorblade προσέγγιση.

Όλο το παραπάνω development το συνδυάζουν και με αρκετές hardcore αναφορές, οι οποίες έχουν να κάνουν πρωτίστως με την ερμηνεία των κομματιών αλλά και με τα μοτίβα που ακολουθεί η μπάντα στο rhythm section της.

Από τους Cryptic Slaughter και τους Common Enemy, μέχρι τους Sepultura και τους Sacred Reich, η μπάντα ανοίγει την ψαλίδα των επιρροών της, τις αφομοιώνει σωστά και παίζει σωστή μπάλα.

Έχουν προσέξει και την παραγωγή τους ώστε το υλικό να ακούγεται όπως πρέπει, οπότε και σε αυτόν τον τομέα έχω να δώσω τα εύσημα.