18 Ιουλίου 2024
Reviews

Mystic Prophecy – Hellriot (Rock Of Angels Records)

O Δημήτρης Λιαπάκης δεν χρειάζεται συστάσεις. Όποιος έχει ασχοληθεί έστω και κατ’ ελάχιστο με την ελληνική μεταλλική σκηνή γνωρίζει την τεράστια προσφορά του στο χώρο. Βέβαια ο Roberto Dimitri Liapakis είναι εδώ και χρόνια, μια παγκόσμια μουσική προσωπικότητα, ο οποίος με άρμα τους Mystic Prophecy καταφέρνει να μεγαλουργεί (μεταλουργεί).

Είχαμε τη χαρά να δούμε τους Mystic Prophecy στο Golden R. Festival 2023 και μετά την εμφάνισή τους προσπαθούσαμε να μαζέψουμε τα σαγόνια μας από την αρένα. Οι σαρωτικοί και αψεγάδιαστοι, στο σανίδι, Mystic Prophecy είχαν βέβαια στις αποσκευές τους ένα δίσκο που τσακίζει κόκκαλα. Το Hellriot είναι τεράστιος δίσκος, ακούγεται μονορούφι και δεν έχει ούτε μία αδύναμη στιγμή. Η παραγωγή του είναι για σεμινάριο, ενώ τα έντεκα τραγούδια του έχει το καθένα τη δική του γοητεία. Άλλοτε πιο power, άλλοτε πιο thrashy ή πιο μελωδικοί, οι Mystic Prophecy κερδίζουν σε όλα τα σημεία. Ο Λιαπάκης βέβαια έχει μαζί του και μια ομαδάρα που παικτικά απογειώνει το όλο αποτέλεσμα. Η σύνθεση της μπάντας περιλαμβάνει την μπασίστρια Joey Roxx, τον drummer Hanno Kerstan, τον lead κιθαρίστα Evan K και το μακροχρόνιο συνοδοιπόρο του Markus Pohl.

Σε κάθε άκουσμα το Hellriot μεγαλώνει μέσα σου. “In Hell there is no mercy” φωνάζουν στο “Rising with the Storm” και πραγματικά το Hellriot δε δείχνει κανένα έλεος. Σε παρασέρνει και δεν κοιτάει πίσω. Η κομματάρα π.χ “Road to Babylon” είναι απίστευτα εθιστική. Το ίδιο μπορώ να πω και για τα “Hellriot”, “Demons of the Night” και “World on Fire”. Κανένα όμως δεν υστερεί.

O Δημήτρης Λιαπάκης δεν είναι τυχαίος, ούτε του χαρίστηκε κάτι. Τα κέρδισε όλα με την αξία του. Αυτή η ευγενική φιγούρα που μεταμορφώνεται σε δαίμονα πάνω στη σκηνή, έχει να μας χαρίσει πολλές κορυφαίες ακόμα δισκάρες με τους Mystic Prophecy. Μέχρι λοιπόν την επόμενη, αγοράστε το Hellriot (σε μία από τις απίστευτες και πάμπολες limited editions που έχει κυκλοφορήσει) και αφεθείτε άφοβα στη μεταλοσύνη του.