18 Ιουλίου 2024
Reviews

Detestial – Amongst the Winds of Twilight (Independent)

Οι Detestial είναι σχετικά καινούριο σχήμα μιας και ξεκίνησαν πίσω στο 2020, τα μέλη τους όμως έχουν διανύσει άπειρα χιλιόμετρα στον Ελληνικό ακραίο -κυρίως thrash- χώρο. Τι γίνεται λοιπόν όταν στο σχήμα σου έχεις βετεράνους που έχουν περάσει από Convixion, Sucidal Angels, Chainsaw και άλλα τέτοια όμορφα; Την απάντηση θα προσπαθήσω να σας την δώσω αναφορικά με το ντεμπούτο EP τους, που είναι και το πρώτο δείγμα γραφής της μπάντας.

Έναν ερεβώδη συνδυασμό thrash και black metal έχουμε εδώ. Πάρτε το “In the Sign of Evil” των Sodom, αναμείξτε το με το χάος που επικρατεί στο “Fallen Angel of Doom” των Blasphemy μαζί με την ζοφερότητα των Hellhammer.και θα έχετε ήδη πάρει την σωστή κατεύθυνση ως προς αυτό που παίζουν οι Detestial.

Τα σπηλαιώδη φωνητικά κυριαρχούν εδώ, και καλά κάνουν. Το riffing γίνεται μονοκόματα ρυθμικό στα πιο στακάτα σημεία, ενώ στα πιο black ξεσπάσματα αποκτά την αναμενόμενη σιδηροδρομική λογική παραμένοντας κοφτερό σαν ξυράφι.

Αυτό που με κερδίζει εμένα σε αυτό το υλικό είναι αυτή η απόκοσμη / αποκρυφιστηκή αύρα που βγάζει πηγαίνοντας με σε άλλες ένδοξες εποχές. Το songwriting, το εξώφυλλο, οι τίτλοι, όλα δένουν με τον σωστό τρόπο υπηρετώντας το concept της μπάντας.

Το EP είναι διαθέσιμο στο bandcamp του σχήματος με name your price. Σπεύσατε.